Corel Draw X6 - Bugs

I want to collect here all bugs from CDX6.

After 5 minutes, I noticed that bug  with the barcode still exists - after I generate the PDF, black from barcode is composed of CMYK, not clean K-black. 

What I do wrong? or how I can fix that? Usually, I open the file in Corel X3, and I generate the PDF again from there.

LE:

In the following days, I will return with other bugs, if I discover them in working in typography.

 

Thanks!



[edited by: Florinakke at 3:36 (GMT -5) on Sun, Mar 25 2012]

48 Replies - Latest Reply

  • In reply to Shahidst:

    Shahidst
    Transformation docker is not working properly

    Seems to work as expected here. Please describe the steps you're taking to copy.



    [edited by: Ronny Axelsson at 5:15 (GMT -5) on Fri, Mar 30 2012]
  • When I open any previous version cdr in X6 the text is converted from RGB to CMYK. This is a problem for me as I must output RGB to the printer, I tried a few colour management settings without success, not sure if it is a bug or a setting somewhere that I haven't found.

  • In reply to sublim8r:

    sublim8r

    When I open any previous version cdr in X6 the text is converted from RGB to CMYK. This is a problem for me as I must output RGB to the printer, I tried a few colour management settings without success, not sure if it is a bug or a setting somewhere that I haven't found.

    please, don't post different problems in the same post, since it's most confuse to answer or track each problem. This is not an official list of problems, is just a post. About your problem, can you show your color profile settings?

  • In reply to Ariel:

     

    Thanks for the reply, sorry about the post, this is the color management settings, is this what you asked for.?

  • In reply to Ariel:

    try that again

  • In reply to sublim8r:

    texture fill bug : 

    choose 256 x 379 mm and apply texture fill of any and convert to bitmap you can see the lines in between them, check the attachment 

  • In reply to pkg_sriram:

    Forming lines when you convert any shapes into bitmap though they occupy the same place.  This problem is from

    the very beginning, not considering 

  • In reply to pkg_sriram:

    when in the powerclip and consisting of bitmaps, if you choose outline preview then the bitmap outerline is having 

    2 sides or 1 sides not a complete boundary look, please look at the attachment 

  • In reply to pkg_sriram:

    pkg_sriram
    texture fill bug : 

    please, don't post different problems on the same thread, If all people post different problems a the same time is almost impossible to track each problem and answer individually, the resut will be: after you post a question, other user will answer other previous message... after some pages, almost nobody will remember the previous post, because most people will real only the latest messages. This is not an official post (as the list of X5 errors) so, there's no advantadge to mix different situations

  • In reply to Ariel:

    1.If I make a bar-code in X5, I rotate it, and I try to open it in X6, I get a bug! Lightning You try it... I recive same error on 2 PC.

    2. How you rotate a barcode in X6?

    3. Power clip create some lines on bitmaps if I try to edit my picture!

    4. Pantone color are not the same in X5 and X6. I open an older project, and pantons were white.



    [edited by: Florinakke at 16:21 (GMT -5) on Wed, Apr 4 2012]
  • In reply to Florinakke:

    Florinakke
    1.If I make a bar-code in X5, I rotate it, and I try to open it in X6, I get a bug! Lightning You try it... I recive same error on 2 PC.

    2. How you rotate a barcode in X6?

    I don't use barodes myself but it appears you are right. Maybe someone with more experience can tell us why?

    Edit: Here's some info and possibly a  workaround.

    Florinakke
    3. Power clip create some lines on bitmaps if I try to edit my picture!
    Same problem was mentioned here.
    Please post a file where this problem is present.
    Florinakke
    4. Pantone color are not the same in X5 and X6. I open an older project, and pantons were white.
    Some more info on that one, please. Same color management settings and same color, then it should be the same.

     



    [edited by: Ronny Axelsson at 3:47 (GMT -5) on Thu, Apr 5 2012]
  • In reply to Florinakke:

    Florinakke
    4. Pantone color are not the same in X5 and X6. I open an older project, and pantons were white.

    Which pantone palet you use for matching?

  • In reply to Kursad Cakir:

    1) when any image with transparency applied and wanted to cut that image using the pen tool should not trimming that object properly and the image is going somewhere inside. see the video

     

     

     

    2) When any image is powerclipped and converted to bitmap then watch closely at the edges of the bitmap

     

    just by scaling inwards you can find the outline of the powerclip, see the video for better comprehension.

     

     http://www.sendspace.com/file/owa4vk

     

    http://www.sendspace.com/file/czxpfe

  • In reply to pkg_sriram:

    Hi, sorry don't know your name...PKG_SRIRAM...

    1) This problem is REALLY annoying and has existed for quite some time now!
         In fact, I think it exists since any the CorelDRAW version that permitted vector
         cropping on bitmaps. I finally always do a "workaround" like, either I remove
         the transparency, crop, then put back the transparency OR convert the bitmap
         to a transparent background bitmap flattened with the transparency, then crop
         it afterwards.

    2) This is a new bug! Same thing happens here too!!!

    I think the service pack is going to be a pretty big file to download! 

  • In reply to tetrodesign:

    tetrodesign
    1) This problem is REALLY annoying and has existed for quite some time now!
         In fact, I think it exists since any the CorelDRAW version that permitted vector
         cropping on bitmaps. I finally always do a "workaround" like, either I remove
         the transparency, crop, then put back the transparency OR convert the bitmap
         to a transparent background bitmap flattened with the transparency, then crop
         it afterwards

    It is definitely a legacy bug.