CorelDraw 2019 Kapanma Sorunu

SORUN :

CorelDraw 2019'u Demo sürümünü test için indirdim. Kurulum sonrası ilk çalıştırmadan sonra, bir iki defa  sıkıntısız çalıştı. Lakin şimdi programı çalıştırdığım zaman giriş yaparken "İNTERFACE LODING" ekranında direk her hangib bir hata mesajıda olmaksızın kapanıyor.
Nedir bu durum? BUG mıdır? Yoksa bilgisayarım ile ilgili bir sorun mudur?

ELEŞTİRİ :

Sorun ile ilk defa karşılaşan yöneticiler, coder vs. söyleyecekleri kelimeyi biliyorum " Sizin Bilgisayarınızda sorun vardır"  , doğal olarak kimse "benim yoğurdum ekşi" demez. Bu yüzden çözümlenmemiş bir konuda bana bu tür bilgilerle gelinmesin çünkü ben her türlü donanıma sahip bir 53 yaşında yazılımcıyım CorelDraw' ı da Türkiye'ye Corel Draw 2.0' nı ilk getirip yayan kişide benim. Daha Türkiye'deki matbaalar elle dizgi yaptıkları dönemde , masaüstü yayıncılıkta sadece MAC kullanıldığı dönemlerde , ben CorelDraw'ı PC ye yükleyip tasarım yapıyordum.

Yani demem o ki; kimse bana bu konuda bilgim olmadıüını tecrübesiz olduğumu vs hatırlatma zahmetine girmesin. Ban akılcı bir çözüm sunun aksi durumda Son 10 Sendir Corel Draw gelitiricilerinden bıktım usandım hatalarında dolayı. Direk Adobe kuşağına atlayacağım. Ha şunuda belirtmek isterim. Yıllardır üst seviyelere gelmesi gerken Corel Draw her sene bir öncekini aratmakta. Bir Tasarımcı oalrak etrafımdaki yeni genç Grafikerler de sürekli şikayet etmekteler ve Adobe llustrator' a yönelmekteler ve incelediğim zaman adobe illustrator gerçekten , yeni olmasına rağmen ( corelin tarihi ile karşılaştırdığımıda  kıyaslarsak)  CorelDraw yanıdna sönük kalmakta. Be benim gibi COREL manyağı birisi için çok üzücü bir surum. Her sene bir önceki seneyi aratıyor Hiç daha bir gün sorunsuz çalışan CorelDraw sürümü görmedim.

Allah aşkına ! siz bu kafayı değiştrmiyorsanız  Developers lerininizi değiştirin. yada bana bırakın ben sıfırdan size sorunsuz tıkır tıkır çalışacak, adobe illustrator da sollyacak bir Corel Draw üreteyim. Facebooka kızdığım için 2 senede nasıl Facebook yazdımsa bir gün bana tak ederse . Yeni bir COREL DRAW versiyonunu kendim yazarım.

Allah Rızası için şu CorelDraw'cılara eziyet etmeyi bırakın artık. Kendinizi rezil rüsva ediyorsunuz. Bizi değil

Yılmaz DURU 
Graphic Design  and  Program Developer

  • Yılmaz bey merhaba,

    Öncelikle sorunu tespit etmeye çalışalım. Her ne kadar siz "sizin bilgisayarınızda sorun vardır" cümlesini duymak istemiyor olsanız da CorelDRAW 2019 sürümünü sorunsuz kullanan yüz binlerce kullanıcı olduğunu düşünürsek maalesef sorun sizin sisteminize özel görünüyor.

    Benim hızlı tavsiyem arayüzü sıfırlamanız şeklinde olacaktır. Sorun çözülmezse detaylı bir şekilde inceleyebilmemiz için destek.eti.com.tr adresinde bir bildirim açmanızı rica edeceğim.

    CorelDRAW uygulamasının hataları konusunda genel olarak sizinle aynı fikirdeyim. Maalesef program hataları (bug) oldukça fazla ve özellikle 2019 sürümünde programın arayüzünde yenilenmedik bir yer bırakmadıkları için bir çok şey gözden kaçmış görünüyor. Buna etki eden en büyük durum birebir macOS sürümünü piyasaya sürebilmek. Tabi bunların hiç biri CorelDRAW yönetim ve yazılım ekibini haklı çıkarmıyor.

    Adobe Illustrator ile kıyaslandığında ikisi program da birbirine çok yakın tarihlerde piyasaya çıkmıştır. Hatta Illustrator 2 sene daha önce piyasaya sürülmüştür. Fakat burada önemli olan şirket yapısı ve fiyat kriterleridir. Adobe firması Corel'e göre oldukça büyük bir firma olmakla birlikte ürünleri de Corel'e göre oldukça pahalıdır.

    Emin olun sizi çok iyi anlıyorum. Keşke CorelDRAW'ı sıfırdan yazsanız ama maalesef 30 yıllık geçmişi olan ve her modülü ayrı ayrı yıllar içinde ayrı ekipler tarafından geliştirilen bir grafik uygulamasını maalesef tek başınıza yazamassınız. Bunun yerine önerilerinizi ve tecrübelerinizi birinci elden yazılım ekibiyle paylaşmanız çok daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Bunun için de Beta Tester olmak en doğru çözüm olacaktır. Beta Tester için başvuru sayfasını ziyaret edebilirsiniz. https://www.corel.com/en/pages/beta/

    İyi çalışmalar dilerim.

    Kürşad.