Bir Süredir kafam takılan ve canımı sıkan bir konu....


Çıktığı ilk günden beridir Grafik tasarımda CorelDraw kullanırım. Hemen hemen tüm sürümlerini hem de en son sürümlerini çıktığı andan itibaren kullanırım. Ama ,2020 sürümlerinden sonraki serilerde bir sorunla karşılaşmaya başladım ve buda canımı sıkmaya başladı.

Alan dışında bırakılan ve kullanılmak üzere çalışma alanı dışında bıraktığımız ve sonra bir sonraki sayfada kullanmak için sakladığımız resimler, bir sonraki sayfaya geçtiğimizde alan dışındaki resim ve objeler bir sonrakinde kenarda gözükmüyor.

Resmi almak için yine bulunduğu sayfaya dönüp resmi kes yapıştır ile tekrar yeni açılan sayfanın bulunduğu sekmeye taşımak zorunda kalmamız. Aslında bu daha önceki eski sürümlerde vardı. Ama 2020 den sonraki çıkan sürümlerde bu özellik kalmadı. Acaba bunun için bir AÇ/KAPA şeklinde bir çözümü var mı? Bunu öğrenmek istiyorum . Veya bende yetiştirdiğim grafiker elemanlarım gibi adobe illustrator'a mı döneyim.

CorelDraw , Adob'un gösterdiği yeniliklerin pek çoğundan çok uzak. Her sürümünde yüzlerce hatalarına karşı kendimi zorluyorum ama dayanacak gücüm kalmadı. Bende Adobe geçeceğim sonunda galiba.

                      

  • Merhaba,

    Bahsettiginiz ozellik birkac surum once Nesneler panosundaki seceneklere eklendi.

    Nesneler panosundaki cark ikonuna tikladiktan sonra "Masaustu Nesnelerini Katman Uzerinde Tut" secenegini kapatirsaniz, sayfa disinda kalan nesneler diger sayfalarda da gorunecektir.