Corel X6 Update 1 çıktı. Görüşleriniz ?

Herkese selam,

Corel Draw ile alakalı olanların bildiği üzere Corel X6 ın merakla beklenen Update 1'i çıktı. Ayrıntılı bilgiyi CorelTurk Blog'dan okuyabilirsiniz.

http://corelturk.blogspot.com/2012/08/coreldraw-graphics-suuite-x6-update-1.html

Bazılarımız bu update'i kurdu ve kullanmaya başladı. Herkeste az yada çok bir görüş oluşmaya başlamıştır. Şimdi sormak istiyorum.

x6 dan beklentileriniz ne idi? Beklentileriniz karşılandı mı?

way be şu süper olmuş dediğiniz yada bak şunu halen kaale almamışlar keşke şunu da yapsalardı dedikleriniz nelerdir?

 

Aha ben taşı kuyuya attım çıkartın şimdi :)

Parents
No Data
Reply
  • X6.1 beklendiği gibi stabilite (kararlılık) sorunlarının büyük bir kısmını çözmüş fakat hala düzgün çalışmayan bileşenler var. Özellikle renk stillerinde spot renklerle çalışırken ya da geri al uygulandığında renkler ya birbirine karışıyor ya da siyah oluyor... Her zaman aynı şekilde olmayan bu sorunlar bir güvensizlik oluşturuyor. Açıkçası colorstyles'ı severek kullanıyorum fakat kullanırken de tedirgin oluyorum.

    X6.1 ile getirilen yeni özellikler ve bazı geliştirmlerden memnunum fakat CorelDRAW GS X6 maalesef hala beklediğim gibi değil... Açıkçası her yeni sürümde temel bir kaç bileşen değiştiriliyor ve günümüz standartlarına uygun hale getiriliyor.

    Örneğin X5'te Renk Yönetimi ele alındı ve yeniden yazıldı. X6'da ise öncelikli olarak Text Engine (Yazı motoru), Stiller ve Color Styles yeniden yazıldı. Yani her sürümde bir kaç radikal yenilik dışında pek de bir şey gelmiyor.

    Yine de CorelDRAW her yeni sürümünde olgunlaşıyor fakat bence artık çok gecikiyor. X6.2 den de umutluyum... En azından çok önemli bir sorun olan 64 bit Windows'ta ram'i tüketme sorunu giderilebilir diye düşünüyorum. Ayrıca bir kaç yeni özellik de eklenirse şaşırmayın. Ama bu özellikler Premium Üyeler için olacak.

Children