CorelDRAW Graphics Suite X7.3 yayınlandı.

Arkadaşlar, CorelDRAW Graphics Suite X7'nin üçüncü güncellemesi olan Update 3 yayınlandı. Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Bu güncelleme ile bir çok önemli hatanın düzeltildiğini söyleyebilirim. Sanırım bu güncelleme ile artık X7 kullanmaya başlayabilirsiniz :)

X7.3 yükledikten sonra hala giderilmeyen hatalar ve program sorunları varsa onları da bu başlık altında toplayabiliriz.

Parents Reply
  •  Bu konu çok tartışılıyor ve bu özellik de kullanıcılar tarafından isteniyor. Şimdi durumu biraz daha geniş ele alalım. PNG, GIF ve JPEG export etmek isterseniz yeni export penceresi (X5 ile gelen) karşımıza çıkıyor. PNG, GIF ve JPEG belge türlerine ayrı ayrı export etmek istediğimizde karşımıza çıkan pencere aslında "Export For Web" penceresinin aynısı, sadece belge türlerine göre bazı düğmeler, seçenekler eklenip çıkarılıyor.

    Eğer bitmap kullanmam gerekiyorsa baskı işlerinde JPEG, web işlerinde PNG olarak çıkış aldığım için diğer bitmap dosya türelrine ihtiyaç duymuyorum. Tabi bu, herkesin çalışma yönteminin benimkiyle bir olacağı anlamına gelmez. Yine de günümüzde bu iki dosya biçimi bir çok uygulama için yeterli olur. Export for Web penceresinde bu iki belge türünü çıktı olarak alabilmem mümkün v Export for Web penceresinde de hazır ayar (preset) kullanılabiliyor. Eğer çalışma yönteminize uyuyorsa Export for web kullanarak geleneksel export bitmap işleminden kurtulabilirsiniz.

    Export for Web dışında export edilen tüm bitmap belge türleri ekte de göreceğiniz "Conver to bitmap" penceresi ile önce bitmap'e çevrilip sonra da o belge türüne dönüştürülüyor. Bu pencere de her belge türü için farklı seçenekler içeriyor ama genelde hepsi aynı.

    Bu pencereye bir preset bölümü eklenebilir mi bilmiyorum. CorelDRAW'ın desteklediği tüm belge türlerine bakmak gerek.

    Aslında bu pencereye preset bile eklemeye gerek yok, son ayarlar hatırlansın diye bir checkbox konsa bile olur.

    Konuyu geliştirici ekibine taşımak yerinde olacaktır.

Children