Merhabalar ,
Sürekli yaptığım Corel Draw işlerim için 2 adet Makro yazabilecek birine ihtiyacım var.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yardım edebilirim.Özel olarak neye ihtiyacınız var?
Corel X8 Kullanıyorum. İlk istediğim makro renklendirme makrosu. Bir Corel dosyasında 18 farklı renk sekmesi açıyorum ve aynı deseni / resmi kopyalıyorum. Her sekmedeki aynı resmi , benim belirlediğim renk paletindeki farklı renklerle sekmelere göre renklendirmesi. Yani basitçe aynı resmi tüm sekmelere kopyala ve 18 farklı renge boya.
İkinci istediğim makroda bu yapılan işlemlerin devamı niteliğinde:
Her renklere ayrılmış resime aynı perspektif açısını veriyorum ve altına gölge atıyorum. Bunu 18 farklı sekme için teker teker yapıyorum. Bu dosyayı sunum yapmak için kullanıyorum. Yine basitçe özetleyecek olursak , perspektif ekle , altına gölge at.
Her iki dosya içinde kullandığım ufak ayrıntılar var. Bunları yeri geldiğinde de paylaşırım. Ancak temel olarak işlemlerim bu şekilde. Bu işleri yapabilmek için her seferinde 40-45 dakikalık bir süre harcıyorum. Çünkü teker teker yapıyorum. Sürekli CTRL-F bul değiştir. Sunum dosyasına git perpektif ekle gölge at. Son adımda ise sunum dosyasındaki perspektifli sekmelerin JPG dosyalarını alıyorum. Toplu JPG Dosya export işini makro ile çözdüm. Ancak bahsettiğim iki adım beni zaman açısından oldukça zorluyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Ne yapabiliriz ?
Teşekkürler.